Flyttstädning och RUT-avdraget gör det prisvärt

flyttstadning-stockholm-och-fika

Jag träffade min vän Isabell i dagarna och satt och snackade över en kopp kaffe (och annat gott) på Espresso House i veckan som gick. Hon ska tydligen flytta och kommer att använda sig av en städfirma för att sköta flyttstädningen av hennes lägenhet.

Vi är lite olika faser i livet och hon är nyligen fyllda 25 år och ska ner till Lund från Stockholm för att studera vilket såklart är jobbigt då jag inte kommer kunna se henne lika mycket. Själv är man mamma och fullt upp med vardagen på helt annat sätt. Men det är kul att pratas vid även om man är i så olika faser och jag är ju ett par år äldre också.

Hur som helst så vet jag att städning är prisvärt sedan innan då jag tagit hjälp av en städfirma för egna behov tidigare och tack vare RUT-avdraget så sparar man ju 50% av kostnaderna. I hennes fall gäller det flyttstädning och det räknas som samma sak och hennes lägenhet städas då till ett pris på 3300 kr, eller endast 1650 kr efter RUT-avdraget. Med tanke på hur mycket jobb där faktiskt är med att göra en flyttstädning och allt annat man har att stå i just då så är det ofta värt pengarna.

Vi jämförde en del olika företag innan vi hittade ett som erbjöd flyttstädning i Stockholm till ett bra pris och som kändes väldigt seriösa. Bara i Stockholm skiljer det även en del i priser så helt klart värt att jämföra. När det kommer till flyttstädning så är det viktigt att företagen känns trovärdiga och verkligen tar sitt ansvar att städa de punkter de listar. Det är ju något man räknar med när man lämnar över ansvaret till dem. Det kan bli väldigt stressigt annars om man inser att städfirman varit där men det helt enkelt inte lever upp till det som förväntas.

För mig har flytta ofta varit något positivt och som man ser fram emot men jag vet så många andra som genomgått flytt av anledningar som förknippas med ångest och annat. Skilsmässa, separation, dödsfall och annat kan lätt göra att hela flytten känns extremt jobbig. Då är det extra skönt att ta hjälp av en firma som gör dessa delar åt en. Om man nu inte känner att det är en terapi såklart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *