Hyrbil är förvånansvärt billigt

hyrbil

I mitt föregående inlägg babblade jag på om det verkligen är lönsamt att ha en egen bil. Det kan det givetvis vara men jag är tveksam till om det är det för mig.

Jag har tittat på priser för hyrbilar i Göteborg på www.hyrbilguiden.se och kommit fram till att man kan hyra en bil i ett dygn lördag till söndag för strax över 600 kronor. För just den dagen blir det givetvis billigare att ha en egen bil, men för alla andra dagar så jämnar det inte bara ut sig, det blir billigare med hyrbilen.

Skulle jag behöva bilen en hel vecka så sjunker priser till under 300 kronor per dag och jag skulle därför mycket väl kunna åka iväg till en sommarstuga eller någon annan semester med hyrbilen och ändå komma relativt billigt undan. Nu är iofs dessa de mindre bilmodellerna men för 2200 kronor går det att få en stor Ford Focus Estate som en hel familj får plats i.

Om vi leker med tanken att man hyr en bil så här under ett år:

  • 1 vecka semester – 2 200 kr
  • 15 en-dagars bilhyra eller taxiresa à 700 kr

I så fall skulle det bara bli 12 700 kronor på ett helt år. Det är väldigt mycket mindre än vad en bil vanligtvis kostar på ett år om man räknar på ett helt år med däck, slitage, service, besiktning, vägskatt, försäkring, värdeförlust m.m.

För att detta ska vara möjligt så behöver man nog bo nära en bensinmack eller något annat ställe där man kan hämta och lämna hyrbilen. Det måste liksom vara inom rimligt avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *