Idag spelar Tyskland mot Portugal

Fotboll-Tyskland-Portugal-VM-2014

Idag kl 18:00 spelar Tyskland och Portugal sin första gruppspelsmatch i VM mot varandra. Vi har redan fått sett flera väldigt bra matcher som t.ex. när Nederländerna spelade mot Spanien och vann med hela 5-1. Men även andra skrällmatcher som Uruguay – Costa Rica (1-3) som gick av stapeln igår har roat många TV-tittare, speciellt i Brasilien som har oroat sig speciellt mycket över Uruguay.

Tyskland – Portugal är två väldigt bra lag som möts och det ska bli riktigt kul att se den. Eftersom matchen är den första matchen som sänds för dagen så går den kl 18:00 vilket även är en väldigt bra tid. Jag känner redan på mig att det kommer bli Pizza till kvällsmat och ladda upp med några kalla öl och sen blir det närmare 3 timmar lugn och ro i soffan.

När det kommer till fotboll så föredrar jag nästan att Sverige inte är med. Jag blir så känslofylld och kan knappt titta på matchen. Nu kan jag i lugn och ro välja ut de matcher där topplag möts i gruppspelet och njuta av riktigt bra fotboll.

När det kommer till matchen mellan Tyskland och Portugal måste jag erkänna att jag tror Tyskland har ett övertag även om resultatet kan bli hur som helst. Mitt hjärta ligger dock närmare Portugal och därför håller jag på dem. De har också en befolkningsmängd som bara är strax över Sveriges, vilket jag också gillar. Det visar att mindre länder faktiskt kan ha ett bra fotbollslag. Kroatien har ju bara typ 4,5 miljoner invånare t.ex. och Nederländerna som utklassade Spanien har ”bara” en bit över 16 miljoner invånare. Det finns kanske hopp för svensk fotboll trots allt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *