Snabblån populärt under sommaren

Låna Pengar

Snabblånen eller s.k. smslån kommer växa nu när sommaren kommer och jag hoppas många unga som väljer att låna pengar genom dessa mikrolån väljer att tänka efter ett par gånger innan.

Jag har själv använt mig av snabblån och det är ingenting jag ångrar men det var ett medvetet beslut när pengarna krisade och jag var helt säker på att jag kunde betala tillbaka lånet då jag har en fast anställning och betalar A-kassa.

Givetvis kan man argumentera att jag aldrig borde hamnat i ett läge där man måste låna men så blev det och nu när sommaren kommer tänker jag på alla människor som har förväntningar och tryck på sig att man ska göra vissa saker och ha råd med vissa saker.

Mina tips är:

  1. Låna bara om ni verkligen behöver det och inte för småköp och shopping som ni kan göra senare.
  2. Var helt säkra på att ni kan betala tillbaka lånet så det inte blir onödigt dyrt eller att du drar på dig anmärkningar.
  3. Jämför snabblånen först och försök hitta något räntefritt alternativ. Hemsidan Nytt Lån är ett exempel där du kan göra detta.

I vissa situationer är snabblån en perfekt ”räddare i nöden” och tack vare möjligheten att låna pengar räntefritt hos vissa om man är ny kund så kan det t.o.m. bli utan avgifter. Men oavsett vill jag ändå höja ett varningens finger för att spontant låna pengar. Det är så lätt att man gör spontana beslut under sommaren och semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *