Vecka med studentfirande

studentavslutning

Denna vecka har varit full med studentfirande vilket gör det extra stressigt för oss med normala arbetstider. Det blir att snabbt sticka hem från jobbet och göra sig i ordning innan man sedan beger sig av mot studentfesten eller i bästa fall även utgången.

Jag har bara varit på 2 studenter detta året och det är skönt att det nu är över. Även om det är mycket glädje och man vill verkligen vara där för ens vänner och släktingar som går ut så kan man inte komma ifrån att det kan vara ett stressigt moment.

Efter att ha pratat med med min bror och hans dotter i tisdags om hur mycket studenten kostar så fick jag mig en smärre chock faktiskt. Efter lite diskussion inser jag som mamma att jag kommer behöva lägga undan pengar till mina barns student för att inte få en smärre chock i ekonomin när det väl är dags.

Med alla kostnader för studenten inräknad så kom Svensk Handel under 2011 fram till att högtiden kostar i genomsnitt 16 500 kronor, något som eventuellt ökat ytterligare. En del kostnader kan i vissa fall bli lägre men det är svårt att få ner det markant utan att verkligen välja bort något.

Studentmössan är kanske det som förvånade mig mest där man enkelt kan komma upp i 1000 kronor om man vill ha lite extra dekaler och högre kvalitet. Studentmössan i Svensk Handels undersökning hamnade i genomsnitt på 600 kronor vilket förvisso är ett belopp som är mer rimligt. Vidare berättade min brorsdotter om att man även kanske köper till accessoarer och inte bara en studentmössa. Även om mössan är ett fint minne så kan det även vara kul att ha något gemensamt klädesplagg för klassen. De hade tydligen valt att beställa från www.mygrad.se vilket gjorde att de kunde designa studentmössan själv och även få ner priset i jämförelse med den firman som hade marknadsfört sig i skolan.

Ett tips för alla er som vill få ner kostnaden på studenten är att kanske i god tid jämföra priser på både studentmössan, kläder men även allt annat som hör till studenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *