Fototapeter gör mig lyrisk på omtapetsering

mysig fototapetJag känner mig lite smått galen så exalterad och lyrisk jag känner mig just nu. Det som drar igång mig är fototapeter och hur fantastiskt det faktiskt är. Man kan omvandla tråkiga rum till levande rum som ger ett helt annat känsla.

Jag snubblade över en väldigt inspirerande bild på ett vardagsrum där ena väggen bakom soffan är en fototapet med ett motiv av en skog. Om man inte ser väggarna och taket så ger bilden en känsla av att man sitter på en takterrass en härligt augustidag med en lövskog bakom sig. Om man ser taket så förändras bilden och man får känslan av att det är ett stort fönster som täcker hela väggen. Det finns massor med motiv på fototapeter som ger liknande upplevelser och jag gillar det starkt.

En härlig strand eller utsikt över en vacker svensk sjö trots att man bor i storstaden är fullt möjligt. Efter att ha tittat på många fototapeter så insåg jag att man även kunde beställa en fototapet med eget motiv på. Detta öppnar helt andra dörrar och är delvis det det som fyller mig med energi.

Tänk om ni varit på semester hela familjen och tagit massor med underbara bilder från ett fantastisk resa som är ”one in a lifetime”. Du kan nu välja ut en perfekt bild, beställa en fototapet av motivet och tapetsera en vägg någonstans i huset med detta motiv. Ett motiv som gör att så fort ni går in i rummet så väcker det varma känslor från fina minnen. Ett att scenario är att man flyttar ifrån sin hembyggd eller land och väljer att tapetsera med det motivet, då kommer man alltid känna att man är lite närmare än man tidigare var.

Även barnen skulle kunna få egna roliga fototapeter på sitt rum. Fast här gäller det nog att fokusera på att hitta billiga fototapeter då de kommer att slitas mer än tapeter på andra ställen i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *