Jämför barnvagnar för att hitta en bra sittvagn

Bugaboo barnvagnTiden har kommit när vi behöver satsa på en bra sittvagn vilket har gjort att jag under ”hela dagen” suttit och kollat på barnvagnar på nätet. Det känns lite hopplöst nästan för även om jag fått stora frågetecken besvarade så har ny frågor och mer osäkerhet letat sig in i bilden.

Vi vet med erfarenhet att Emmaljunga är ett bra märke på barnvagnar och ett säkert kort att satsa på. De har i alla fall ett par barnvagnar som har sittdel men tyvärr är det inte så enkelt att bara välja en och hoppas att allt löser sig. Barnvagnen måste ha rätt storlek så den får plats tillsammans med det andra i bilen och det begränsar utbudet något även om sittvagnar rent generellt tar betydligt mindre plats än stora och klumpiga liggvagnar eller kombinationsvagnar.

Ett problem vi känner med Emmaljunga är priset. Visst är det bra barnvagnar men är det verkligen värt att lägga flera tusen kronor extra i jämförelse med att köpa en bra barnvagn från Bugaboo eller BRIO? Sen finns alltid möjligheten att köpa en begagnad barnvagn men det är inget vi känner är för oss.

Vi har även funderat lite i banorna på att till exempel köra på en Baby Jogger som är lite robust. Då skulle man kunna använda barnvagnen både till vardags och få möjligheten att bege sig iväg på en löprunda utan att den andra passar knatten.

Ju mer man tittar på barnvagnar ju mer osäker blir man på vad man ska ha. Man borde varit med impulsiv och bara beställt en barnvagn online som i en första anblick såg bra ut och sen aldrig tittat på andra modeller. Här är några faktorer som spelar stor roll för oss:

  • Priset – Vi känner inte att vi vill kasta bort onödigt mycket pengar på ännu en barnvagn.
  • Storlek – Hur stor är barnvagnen och tar den liten plats när den är hopfälld?
  • Funktioner – Finns det bra möjligheter till förvaring av utrustning, ombyte, reservdelar m.m.?
  • Däcken – Är det punkteringsfria däck eller med luft? Är det stora nog så de klarar av en bra grusväg?
  • Säkerhet – Hur ser säkerhetstesterna ut för barnvagnen. Finns det några tydliga anmärkningar på detta?

Nej, nu ska jag fortsätta gå igenom e-butiker som säljer barnvagnar online och se om jag kan utesluta tillverkare och modeller utan att skapa ännu mer kaos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *