Låna pengar för julhandeln

lana-pengar-till-julklapparJulen börjar närma sig i stormsteg nu och juldekorationerna syns nu i de flesta butiker. Detta blev såklart ett hett debattämne på vår senaste fika med några vänner. Egentligen är det likadant varje år där man förvånas över hur tidigt man hittar juldekorationer och att så fort Halloween är över så möts man av tomtar direkt.

Men detta ledde oss även in på ett lite tråkigare ämne, nämligen kostnaden för en barnfamilj att fira jul och speciellt då de av oss som  är ensamstående. För flera min bekantskapskrets så är lån inför julhandeln inget konstigt utan något man nästan måste räkna med. Det är lite tråkigt för det känns som en ond spiral man befinner sig i när man behöver göra det. Men man kan ändå hamna här av olika anledningar och det var väl det som hände en av mina närmsta vänner.

Hon har inte jättedåligt ställt med ett par kostnader dök upp under hösten och sparkapitalet försvann bort. Att be vänner eller familj om att låna pengar kanske är det bästa rent ekonomiskt men många känner att de vill klara sig själva och inte vara beroende av andra och då kommer olika typer av lån in i bilden.

Hon hade hittat flera bra sms lån genom att jämföra dessa online och sedan använt sig av dessa. För henne gällde det att få in 2000 kr extra så hon kunde skjuta på kostnaderna för julklapparna till januari och på så sätt fungerar väl sms lån ganska bra men det innebär även tre tuffa månader för henne innan februarilönen kommer. SMS lån är också något som man normalt sätt ska betala av snabbt medan ett lån från en familjemedlem eller nära vän kanske man kan dra ut på ett par månader extra om man frågar om det från början.

Jag klandrar sällan de som tillhandahåller tjänsterna eftersom det finns en efterfrågan på dem. Det jag tycker är tråkigt är att barnfamiljer kan hamna i dessa knipor där de tvingas låna inför stora högtider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *