Längtar efter frasigt goda våfflor

belgisk våffla inspiration

I helgen som gick tittade vi på nya våffeljärn under vår shoppingdag. En del kläder skulle inhandlas och även veckohandel av mat var inplanerat så det blev nästan en heldag totalt sätt.

Vårt gamla våffeljärn är riktigt dåligt och dessutom är det gjort av teflon vilket jag tycker är väldigt onödigt. Det är en bevisad hälsorisk att använda sig av det och vårt befintliga våffeljärn gick sönder där vi är övertygade om att det var teflonet som smälte. Livsmedelsverket har t.ex. varnat EU-kommissionen om grillgaller gjorda av teflon eftersom teflon smälter vid 330 grader, en temperatur som grillar kan uppnå. Det kan vara så att vi glömde vårt våffeljärn på utan smet i och att det utvecklades en enorm värme. Vi är lite osäkra men eftersom teflonet är där för att ingenting ska fastna och att det nu är en geggig sörja som inte går att få bort så börjar man undra. Dessutom har jag sett rekommendationer att våfflor ska tillagas i så varmt som 350 grader och att man ska förvärma våffeljärnet.

Även hemsidor om våffeljärn varnar för teflon och att det gäller att man har uppsikt när man använder dem. Det bästa hade varit om man hittade ett våffeljärn i gjutjärn och kanske ännu hellre ett belgiskt våffeljärn i gjutjärn. Bilden ovan är just på en frasigt god belgisk våffla som nog gör de flesta hur sugna som helst. Att spendera en vacker höst eller vårdag ute i friska luften för att sedan samlas vid matbordet över ett par våfflor är för mig som förgyller en söndag. Ännu trevligare är det om man gör det med vänner eller barnens vänner och deras familjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *