Mormor flyttar från Stockholm till Göteborg

Jag pratade precis med mamma och tydligen ska min mormor på 85 år flytta från Stockholm till Göteborgstrakten för att komma närmare familjen. Min mormor är en ganska pigg dam för sin ålder och flyttade till Stockholm för typ 20 år sedan men känner nu att det kan vara bra att vara närmare familjen. Inte en dag försent om du frågar mig för även om jag gärna hälsar på henne i Stockholm så är det svårt att göra det spontant. Nu kommer det bli möjligt att i alla fall hälsa på lite mer spontant även om det fortfarande är en liten bilfärd. Tur för mina barn att de kan roa sig med iPad och dylikt i bilen :)

Mormor har fått en väldigt fin trerumslägenhet på 74 kvadratmeter med en egen liten tomt. Jag har bara sett lite bilder som mamma skickade över men det ser verkligen bra ut och borde innebära samma mängd jobb som hon har haft i Stockholm. Skulle hon bli tröttare med åren kan vi dessutom turas om att komma förbi och hjälpa till lite, vilket inte hade gått om hon bodde kvar i Stockholm.

I och med en ganska lång flytt på 47 mil eller så, krävs det att man går igenom vad man kan göra sig av med och vad man vill behålla. Jag och mamma kommer åka till Stockholm snart och hjälpa henne med detta och även se till så allting hon inte behöver just nu packas ner i flyttkartonger. Kvar blir det med nödvändiga som hon själv kan packa ner innan flytten drar igång.

Tyvärr verkar det inte som varken jag, mamma, morbror eller moster kan hjälpa henne att flytta. Det är semester och en och annan utlandssemester avlöser varandra så allting blev väldigt omständligt. Vi har därför tittat en hel del på flyttfirmor i Stockholmsregionen som kan hjälpa oss med detta. Många är tyvärr lokala flyttfirmor som antingen endast flyttar inom Stockholmsområdet eller tar ut en ganska saftigt avgift för att flytta det till Göteborg.

I slutändan föll det på en flyttfirma Stockholm som kom med det bästa priset. De verkar även vara väldigt trevliga så jag tror inte mormors gamla möbler är i någon fara av flyttfirmans killar, även om jag tror en och annan svordom kanske hoppar ut när de inser att hon har samlat på sig en och annan möbel i massivt trä :)

Om ni ska flytta i Stockholm och letar efter en bra flyttfirma så kanske ni kan prova dem. Jag återkommer med resultatet av flyttfirman i en senare post så ni kan läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *