MP flörtade rejält med Fi:s väljare

Åsa-Romson

Att plocka väljare från ett politiskt parti är inte lätt om man försöker ge en helt annan bild och lösning på en ett problem – t.ex. som alla partier försökt med Sverigedemokraterna. Det är mycket lättare att göra det om man tydligt visar att man faktiskt har samma åsikter, som MP nu försökt med Fi.

Under Almedalsveckan har varje riksdagsparti haft sin egna dag med möjligheten att hålla ett tal. För MP var det språkröret Åsa Romson som höll talet medan Fridolin satt och applåderade lite diskret i publiken. I stora drag var inte Åsa Romsons tal speciellt dåligt, men det började väldigt hårt där man attackerade vita medelåldersmän, och egentligen män i allmänhet. Grova generaliseringar som tydligt visade att man försöker sno åt sig väljare från Fi, eller i alla fall inte släppa ifrån sig fler.

Det är bra att partierna jobbar för feminism och jämställdhet, men jag tyckte Åsa gick för långt genom att attackera männen så hårt. Jag tror det gav ett dåligt resultat där man kanske tappar fler manliga väljare än vad man vinner åt sig från de som håller feminismen som sin starka ståndpunkt.

Jag tror det hade varit smartare att visa att MP är ett bra alternativ till Fi genom att fokusera på att kvinnor ska ha mer, och inte män mindre. Det känns retoriskt fel även om det kanske i praktiken är detsamma. Jag tror också på att hon borde visat mer varför man inte ska rösta Fi, för där finns gott om argument att lägga fram.

Är du et vit medelålders heterosexuell man så håll extra hårt i hatten när du lyssnar på talet :)

Här kan du läsa / se mer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *