Vågar man köpa drogtest till sin dotter?

Jag har tänkt köpa graviditetsstickor på nätet så man dels kan få ner priset men även att man har lättillgängligt hemma om man behöver. Så jag surfade runt på nätet och hittade sidan pro-test.se som säljer graviditetstest, men som även säljer drogtester. Jag trodde först det var drogtester som idrottsföreningar och gym använder för att upptäcka doping, men det är alltså tester på vanliga droger som missbrukas.

Detta fick mig att tänka på om ett drogtest skulle kunna vara bra om man misstänker att sitt barn umgås med ”fel” människor och som då kanske missbrukar droger. Min dotter är inte så gammal att det skulle vara aktuellt än, men tanken har liksom slagit mig.

Nu menar inte jag att jag ska beställa hem drogtester nu så att jag är redo när min dotter når tonåren, utan det blir i så fall om jag känner att det skulle vara aktuellt. Om barnet vet att jag vill att de drogtestar sig så kanske det minskar möjligheten att barnet börjar med droger. Det är i alla fall inte omöjligt.

Men och andra sidan känns det som att jag borde i alla fall ge mitt barn chansen att själv ta detta ansvar och först om jag skulle få misstankar om det så drar man in drogtest i bilden. Jag har det yttersta ansvaret över mina barn, men jag tror ändå det bästa hade varit att ge dem chansen att göra rätt. På något vis känns det ganska kränkande och jag hade aldrig lagt fram det som ett krav.

Min tanke ligger helt enkelt i att om jag misstänker barnet så ska jag först försöka prata med den, och om jag känner att något döljer sig så kommer jag fråga barnet om de skulle vara villiga att ta ett drogtest här hemma.

Om ens barn brukar droger känns det bäst för alla parter om man kommer på det så snabbt som möjligt och att man har chansen att fixa detta inom husets väggar först. Det är inte alls lika roligt som förälder eller barn om detta uppdagas i ett annat scenario.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *